Вие сте тук

Каква е разликата между тоник и лосион за лице?

Каква е разликата между тоник и лосион за лице?

В днешно време ще се изгубите измежду стотиците видове козметика, които предлагат козметичните компании. Всички знаем например за какво се ползва един крем за лице и какво е неговото предназначение, но що се отнася до лосионът и тоникът, то там нещата започват да се размиват и да не са толкова ясни. Ясно е само едно, и двете служат за почистване и тонизиране на кожата. А поради непознаването на тяхното предназначение, функции и полезност биват отхвърлени от по-голямата част от жените.

Лосионът е средство за почистване и измиване на кожата. Съдържа спиртен разтвор във вода и различни елементи или билкови отвари. Той почиства и изсушава кожата на лицето, като има дезинфекциращ ефект поради спиртното съдържание в него. Успешно се ползва в борбата с акнето и мазната кожа. В зависимост от омазняването на кожата се използва различен % спиртно съдържание в лосиона. При суха кожа то трябва да не е повече от 10%, а при мазна кожа може да достигне и до 40-50% съдържание на спирт.

От друга страна е Тоникът. Той се използва след почистването на лицето. Той не съдържа спирт. Неговата цел е да подобри и възстанови кожата, да я подхрани и овлажни. Тоникът балансира нивата на PH в кожата, като по този начин се намалява изсушаването и раздразнението на кожата.

Като подхранващо средство, тоникът също съдържа биологично активни вещества, витамини, киселини, овлажнители и/или антисептични съставки. Богатият избор от Тоници и техните съставки ви позволява да изберете точно този, който е най-подходящ за вашето лице.

Така че въпросът дали да се избере Тоник или Лосион е много неправилен. Правилно е да се ползват и двата продукта, първо да се почисти кожата на лицето с Лосион, а след това да се хидратира и подхрани с Тоник. Тоникът от друга страна се използва преди поставянето на крем за лице.

Най-добрата практика е да ползвате Лосион, Тоник и Крем от една и съща серия, за да не стресирате излишно кожата на вашето лице, ако съставките на трите продукта са коренно различни.

Тип Статия: 

Коментар

To prevent automated spam submissions leave this field empty.